Районна прокуратура – Разград и Районна прокуратура – Шумен посрещнаха млади попълнения в състава си

5 Юли 2022 г.

Двама младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Разград и в Районна прокуратура - Шумен. Светла Манолова и Виктор Стефанов успешно са положили изпит и са преминали 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието в София.

На церемонии в Разград и в Шумен те положиха тържествено клетва и подписаха клетвени листи, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт. Светла Манолова беше посрещната от Окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров и от Районния прокурор Иван Иванов, а Виктор Стефанов беше приветстван от административния ръководител на Районна прокуратура – Шумен Любомир Георгиев.

Младши прокурор Манолова е завършила специалност „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ през 2014 година. Има общо четири години и девет месеца юридически стаж, като преди да се влее в редиците на Прокуратурата на Република България е била прокурорски помощник в Окръжна прокуратура - Плевен.

Виктор Стефанов е възпитаник на Университетът за национално и световно стопанство – София, където през 2018 година завършва Юридическия факултет със специалност  „Право“. Бил е прокурорски помощник в Окръжна прокуратура – Перник две години, а общият му юридически стаж е четири години и два месеца.

Двамата получиха пожелания за удовлетворение от професията и успех в отстояването на законността и справедливостта.