По искане на Окръжна прокуратура-Варна млад мъж, обвинен в отвличане и побой, остава в ареста

20 Юни 2022 г.

След като уважи и определи за основателно искането на Окръжна прокуратура – Варна, Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо най-младия от трима мъже, обвиняеми за отвличане. Към наказателна отговорност за престъплението по чл. 142, ал. 2, т. 1, т. 2 и т. 7, пр. 1 във връзка с ал. 1 от НК са привлечени: М.К. на 18 г., М.Д. на 21 г. и А.С. на 21 г.

Тримата са задържани на 15 юни след като предходния ден бил получен сигнал от жител на Аксаково, че противозаконно бил лишен от свобода, нанесен му бил побой, след което противозаконно е откаран с автомобила му в землището на с. Каменар. Там побоят продължил, а малко по-късно младият мъж бил изоставен в началото на града, в който живее.

В хода на предприетите незабавни действия по разследване на случилото се, била установена съпричастността към престъпното деяние на тримата обвиняеми. Тримата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Съдът определи „задържане под стража“ за криминално проявения 18-годишен М.К. и „домашен арест“ за неговия 21-годишен приятел М.Д. А.С. беше освободен с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева. Определенията на Окръжния съд подлежат за обжалване пред Апелативен съд - Варна. Наблюдаващият случая прокурор е внесъл незабавен протест срещу определената „парична гаранция“, като настояването е мъжът да бъде задържан под стража.