Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство след задържането на мъж от Варна, разпространил наркотични вещества

24 Ноември 2021 г.

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително от страна на 34-годишен варненец. Предстои мъжът да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

З.К. е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан. Той бил задържан на 23 ноември, след обяд, веднага след като разпространил наркотични вещества на момче и момиче. При последвалото претърсване в дома на 34-годишния, били открити допълнителни количества наркотични вещества: марихуана с тегло 95,54 грама, метамфетамин с тегло 8,22 грама, електронна везна, пистолет и множество боеприпаси.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. С постановление на наблюдаващия случая прокурор З.К. ще бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.