По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна обвиняем за държане на над 2700 грама метамфетамин с цел разпространение е осъден ефективно и ще трябва да заплати глоба от 20 000 лева

29 Септември 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 41-годишният А.М., предаден на съд за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, е признат за виновен.

Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Състав на Варненския окръжен съд, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи присъда в размер на 5 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим. 41-годишният мъж ще трябва да заплати „глоба“ в размер на 20 000 лева.

А.М. е осъден за това, че на 13 ноември 2020 година, близо до село Дъбравино, по време на полицейска проверка, по време на полицейска проверка, в него са намерени няколко пакета с бяло кристално вещество и електронна везна. Направената експертна справка доказала, че става дума за метамфетамин с общо тегло 2 733,72 грама.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.