Районна прокуратура - Варна задържа за срок до 72 часа извършител на две кражби от търговски обекти в града

8 Септември 2021 г.

Районна прокуратура-Варна повдигна обвинение на 32-годишен мъж за две кражби, извършени от търговски обекти в града. Г.И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3,4,7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК, тъй като противозаконно отнел чужди вещи чрез разрушаване на преграда за защита на имот чрез използване на техническо средство при условията на повторност в немаловажни случаи и в условията на продължавано престъпление.

Мъжът е осъждан два пъти, като настоящите деяния са извършени в изпитателния срок на предходните му осъждания за кражби.

Едната кражба била извършена на 17 август 2021 година, когато мъжът проникнал в магазин за спортни стоки и противозаконно отнел тонколона. А втората била осъществена на 2 септември от кафе – бар. При този случай обвиняемият взломил вратата на заведението и откраднал два преносими компютъра и два мобилни телефона.

Към момента Г.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Варна. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - „задържане под стража“.

Работи се по изясняване съпричастността  на 32-годишният обвиняем към други престъпления против собствеността, извършени по подобен начин през изминалите седмици.