Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Варна и задържа под стража участник в пътен инцидент с трима загинали, седнал зад волана след употреба на наркотични вещества

7 Септември 2021 г.

Състав на Окръжен съд - Варна уважи искането на Окръжната прокуратура и постанови най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 46-годишния А.Й. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.343, ал.4, във връзка с ал.3, предложение второ, буква “б“ във връзка с чл.343, ал.1, буква „в“ от НК за причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Инцидентът възникнал вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград. В резултат от тежкото произшествие между два леки автомобила, са загинали трима души, пътували в един от тях.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа, а в последствие съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.