При специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна е задържан чужд гражданин, издирван от Интерпол

10 Март 2021 г.

Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, насочена към противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване, се проведе днес на територията на община Аврен. Задържан е 77 – годишен чужд гражданин, обявен за издирване от Интерпол в началото на март 2021 г. с червен бюлетин за извършени полови престъпления.

В четири къщи, намиращи се в с. Синдел, е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случаите има образувани досъдебни производства, ръководени от Районната прокуратура във Варна.

В специализираната операция днес взеха участие Регионална дирекция по горите – Варна и ЕРП – Варна.

Проверените в хода на полицейските действия лица са 255, проверените автомобили са 165. Задържани са шестима души. Установени са 12 нарушения на Закона за движение по пътищата, ангажирана е административно – наказателна отговорност спрямо нарушителите.