По искане на Районната прокуратура във Варна съдът задържа под стража обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив

1 Февруари 2021 г.

42-годишният С.П., който е бил привлечен към наказателна отговорност за кражба от частен дом в град Девня, извършена в условията на опасен рецидив, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. С определение на Районния съд е било уважено искането на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“.

Престъплението е извършено в съучастие с други двама мъже – на 23 г. и на 17 г. Установено е, че те са извършили кражба от апартамент в гр. Девня, при която са откраднати множество домакински уреди и инструменти – хладилник, пералня, готварска печка, прахосмукачка и др.

С.П. е задържан от органите на реда в следобедните часове на 29 януари, като по време на задържането му същият е бил облечен в долна част на полицейска униформа. Горната част е намерена и иззета.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на наблюдаващ прокурор от Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна.