При специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра са установени две лица, обявени за общодържавно издирване

8 Юни 2020 г.

Проведената специализирана полицейска операция против конвенционалната престъпност в община Ситово, ръководена от Окръжната прокуратура в Силистра, са установени две лица, които са били обявени на общодържавно издирване.

По време на операцията на 5 юни тази година, която е приключила в полунощ, са проверени 175 автомобила и 238 души. Съставени са 35 акта и фишове за нарушения по Закона за движение по пътищата.

При 16 проверки на търговски обекти служители на ОД на МВР в Силистра са установили нарушения на трудовото законодателство, за които е уведомена Инспекцията по труда. Засечена е и продажба на цигари без бандерол, като проверяващите са иззели 800 къса.

В землището на община Ситово е установен мъж, който извършва незаконна сеч. Образувано е досъдебно производство по случая. В нарушение на правилата за безопасност е открита продажба на газови бутилки с пропан-бутан.