Специализирана полицейска операция на ОД на МВР в Търговище се проведе днес на територията на община Попово под ръководството на Окръжната прокуратура

4 Юни 2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на  конвенционалната престъпност, за безопасността и за намаляване на  пътния травматизъм е проведена днес, 4 юни, на територията на община Попово. Изградени са били три КПП-та в селата Светлен и  Кардам. В масираната операция  под ръководството на Окръжна прокуратура в Търговище са участвали служители на районното управление на МВР в Попово, полицейския участък в село Опака и екип на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР в Търговище.

Разкрити са били две кражби в село Светлен, извършени през месец май. От постройка близо до селото била открадната домашна ракия, вино и хранителни продукти. Задържан е 46-годишен мъж от селото по случая. Разкрита е и кражба на велосипед, извършена тази нощ от 38-годишен мъж от село Светлен.

По време на специализираната полицейска операция са установени мъж и жена от село Кардам, които са нарушили предписаните им карантинни мерки след завръщането им от чужбина за втори път. Материалите от  днешната проверка на адреса им, при която те не са намерени там, ще бъдат присъединени към водените срещу тях досъдебни производства по член 355, ал. 2 от НК.

Съставени са били 27 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 69 глоби по фиш. На 28 водачи ще бъдат връчени електронни фишове за шофиране с превишена скорост – една от предпоставките за пътнотранспортни произшествия.