Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен е била проведена в град Каолиново и село Пристое

4 Юни 2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и контрол на движението по пътищата се била проведена вчера, 3 юни, в град Каолиново и село Пристое под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. Участвали са полицейски служители от районното управление в града и сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР в Шумен.

Проверени са били адреси в Коалиново и квартал "Кус" и "Боймир". Органите на реда са проверявали автомобилите, които влизат и излизат от града, а екип на пътната полиция е работел по линия на КАТ в село Пристое.

Образувани са били три бързи производства за кражба на дърва, след като  било установено, че са без задължителна горска марка. За дървесината липсвали документи, които да удостоверят произхода й. Дървата са намерени на три адреса в Каолиново.

По време на операцията е било установено, че 48-годишен мъж се е отклонил от адреса, посочен от него в предписаните му карантинни мерки. Други 26 души, поставени под карантина заради COVID-19, също са били проверени.

Полицейски служители и пътни полицаи са проверили 90 моторни превозни средства, констатирани са 42 административни нарушения, като 9 от тях са за превишена скорост. На нарушителите са били издадени осем акта и 34 глоби по фиш.

Акт е бил съставен и на служител в бензиностанция в село Пристое, който е пълнил битова бутилка на колонка за зареждане на автомобили с газ, с което е нарушил правилата за пожарна безопасност.