Окръжната прокуратура в Силистра ще привлече като обвиняем наркоразпространител, задържан в момент на сделка с наркотици

20 Май 2020 г.

29-годишният Теодор Г. ще бъде привлечен към наказателна отговорност и задържан до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра за разпространение и държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

На 19 май тази година служител на ОД на МВР в Силистра видял как  криминално проявеният Теодор извършва сделка с друго лице в междублоково пространство. При задържането му наркоразпространителят изхвърлил на земята плик със суха тревиста маса. При тестването на изхвърлените наркотични вещества се установило, че Теодор се е освободил от 6,7 грама марихуана и 7 грама метамфетамин.

При извършеното претърсване в дома му са намерени трошач, в който имало суха тревиста маса, която реагирала на марихуана, електронна везна и 7 станиолови пакетчета с бяло кристално вещество, което се оказало метамфетамин, както и пластмасова кутия също с бяло кристално вещество в нея. Общо в дома на Теодор Г. били намерени и иззети 7,4 грама марихуана и 8,7 грама метамфетамини.

До изтичане на 72-часовото му задържане с постановление на Окръжната прокуратура в Силистра ще бъде внесено искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 29-годишния Теодор Г.