Обвиняем за кражба на автомобил е задържан под стража от Варненския районен съд по искане на Районната прокуратура

4 Май 2020 г.

Състав на Варненския районен съд е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за кражба на автомобил по искане на Районната прокуратура. Калоян Й. е бил привлечен вчера от прокуратурата за кражба на „Ауди А6“, при която е било използвано техническо средство, и задържан до 72 часа.

Престъплението е било извършено на 1 май тази година. Сигнал за липсващия автомобил със силистренска регистрация подал в полицията собственикът. Той успял да издири запис от охранителни камери в района и ги публикувал в сайта „Виждам те КАТ“.

Записът бил видян от човек, който разпознал извършителя, свързал се с потърпевшия собственик и съобщил името на крадеца. Служители на ОД на МВР във Варна издирили посочения за извършител мъж и го задържали. Той отвел органите на реда на мястото, където паркирал колата след кражбата. Автомобилът обаче липсвал. Впоследствие се оказало, че Калоян Й. е накарал свой приятел да откара и скрие колата в гаража на баща си. 

Обвиняемият Калоян Й. е осъждан многократно. Последната ефективна присъда за теглене на пари от чужда банкова карта изтърпял през октомври 2017 г. Осъждан е и за кражби и противозаконно влизане в автомобил, както и за блудство с малолетно дете.

Определението на Варненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Калоян Й., подлежи на въззивна проверка в Окръжния съд.