Мъж, увредил четирите гуми на чужд автомобил, е задържан по време на специализираната полицейска операция под ръководството на прокуратурата в търговищкото село Голямо Градище

20 Февруари 2020 г.

43-годишен мъж от село Гърчиново е бил задържан като извършител на престъпление по член 216 от Наказателния кодекс за унищожаване на четирите гуми на автомобил. Това се е случило днес по време на проведената специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище на територията на село Голямо Градище, община Опака.

Служители на ОД на МВР и пътна полиция са изградили три КПП-та с цел извършване на масирани проверки на хора и автомобили, като операцията е част от националните мероприятия за противодействие на битовата престъпност.

33-годишен водач е направил опит да избегне проверката и е бил задържан по Закона за МВР в Районното управление в град Попово. Бързо производство е образувано срещу 70-годишен водач, който управлявал лек автомобил „Волга“, чиято регистрация била прекратена служебно.

Проверени са търговски обекти, 87 автомобила, 138 лица, от които шестима са били от активния криминален контингент в района.