Уважено е искането на Районната прокуратура в Балчик за вземане мярка за неотклонение на обвиняем за кражба на 11 000 лева

11 Юли 2019 г.

Днес, 11 юли 2019 г., състав на Балчишкия районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за кражба на 11 000 лева Галин  Р.

24-годишният Галин извършил престъплението на 30 юни тази година. Парите били в каса на ресторант в Балчик. След това се укрил и бил обявен за общодържавно издирване.

9 дни по-късно той бил установен да се укрива в къща в района на старата автогара в града и при опит да бъде задържан от полицейски служители, избягал. При  преследването, за да бъде респектиран, служителите на реда произвели два изстрела във въздуха.

В обясненията си пред разследващите Галин разкрил, че е извършил кражбата под въздействието на алкохол и наркотици. Знаел за местоположението на касата в ресторанта, тъй като преди време работел там заедно със съпругата си.

Откраднатата сума похарчил до стотинка по заведения в курорта Слънчев бряг.

Определението на Балчишкия районен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Добричкия окръжен съд.