Районна прокуратура – Сливница разследва инцидент с пострадала жена в гр. Божурище

7 Януари 2022 г.

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СОФИЙСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

 ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

7 януари 2022 г.

Районна прокуратура – Сливница разследва инцидент с пострадала жена в гр. Божурище

             Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

            По първоначални данни е установено, че около 23 ч. на 28.12.2021 г., в къща в гр. Божурище, на 44-годишната В.В. била причинена тежка телесна повреда.

            Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 от сина на пострадалата. На пристигналите на място полицейски служители тя заявила, че й бил нанесен побой от мъжа, с който живее на семейни начала – М.Г., като не пожела да подаде жалба срещу него.

Жената била транспортирана до медицинско заведение за преглед. При последвалата проверка в УМБАЛСМ „Пирогов“ е била получена информация, че В.В. е интубирана с опасност за живота, с диагноза „мозъчен инфаркт, причинен от неуточнена оклузия или стеноза на церебрални артерии“.

            Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза относно нанесените на В.В. увреждания, както и наличието на причинно-следствена връзка между тях и състоянието й. Събират се данни относно виновността на М.Г. за извършеното деяние.

            Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Сливница.