28 Април 2021 г.

Обвиняем за шофиране след употреба на канабис е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

Сподели

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

28 април 2021 г.

           Обвиняем за шофиране след употреба на канабис е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

 

            Районна прокуратура – Ботевград води разследване по образувано досъдебно производство срещу Й.С. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

            Около 10,00 ч. на 16.04.2021 г., в гр. Правец, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Опел“, с чуждестранни регистрационни номера, движещ се в посока към разклон „Правешки ханове“. При поискване на свидетелство за управление на МПС, водачът – Й.С., представил документ, издаден във Великобритания. Поради съмнения в истинността му мъжът бил съпроводен до Полицейското управление за изясняване на обстоятелствата.

            При тестването на Й.С. по надлежен ред с техническо средство, било установено, че той се намира под влияние на канабис. Водачът бил привлечен в качеството на обвиняем за шофиране след употреба на наркотични вещества.

По искане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Ботевград съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.С. От направената справка за съдимост е видно, че той е многократно осъждан за кражби и грабежи.