28 Януари 2021 г.

Районна прокуратура – Ихтиман води разследване за незаконно присъединяване към електрическата мрежа в гр. Долна баня

Сподели

Под ръководството на Районна прокуратура - Ихтиман, съвместно със служителите на Районното управление на МВР в гр. Костенец, представители на „ЧЕЗ разпределение“ ЕАД и Община гр. Долна баня, се е провела специализирана полицейска операция на територията на града. Поводът за нея е постъпил сигнал за констатирано необичайно завишаване на потреблението на електрическа енергия в трафопост, захранващ уличното осветление в града.

При извършен оглед на местопроизшествието са били установени незаконно присъединени кабели, захранващи два частни имота с електричество.

По случая са били образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал.1 от НК. За срок до 24 часа по Закона за МВР са били задържани две лица, които по първоначални данни са съпричастни към деянията.

Предстоят разпити на свидетели, изискване на справки и назначаване на експертизи. След събиране на достатъчен обем доказателства относно вината на задържаните, своевременно ще бъде прецизирано обвинението спрямо тях.

Разследването продължава.