Задържан под стража във връзка с разследване за убийство

26 Февруари 2020 г.

Днес,  26.02.2020 г. Окръжна прокуратура София внесе в Окръжен съд София искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия И. М. за извършено от него престъпление по чл.115 вр. чл.18 ал.1 от НК

     

      Днес,  26.02.2020 г. Окръжна прокуратура София внесе в Окръжен съд София искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия И. М. за извършено от него престъпление по чл.115 вр. чл.18 ал.1 от НК за това, че на 22.02.2020 г. във вилно селище „Горски кът“ в с. Говедарци, общ. Самоков, обл.Софийска е направил опит умишлено да умъртви С. Г. от с. Говедарци, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Искането е уважено.

По досъдебното производство се установява, че след приключване на събрание на ловната дружинка „Г“, в което бил приет нов член - обвиняемия И. М. е възникнал конфликт между него и пострадалия, в резултат на който обвиняемия е произвел четири изстрела със законно притежавано оръжие, като три от изстрелите попаднали в тялото на пострадалия. След извършване на деянието обвиняемия е напуснал местопроизшествието в опит да се укрие от органите на реда, но бил задържан от служители при РУ  Самоков при ОД на МВР   София. Пострадалият  С. Г. е без опасност за живота.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура София.