Районна прокуратура – Ботевград разследва случая с видеозаписа на дете с бутилка от бира в с. Джурово

7 Януари 2020 г.

Вчера, 06.01.2020 г., Районна прокуратура – Ботевград се самосезира във връзка с излъчения в сутрешния блок на Нова телевизия запис на малолетно дете с бутилка от бира в ръка.

          Вчера, 06.01.2020 г., Районна прокуратура – Ботевград се самосезира във връзка с излъчения в сутрешния блок на Нова телевизия запис на малолетно дете с бутилка от бира в ръка. Незабавно е започнало разследване за това, че по отношение на оставеното без надзор и достатъчно грижа момче е била създадена опасност за физическото му, душевно и морално развитие.

          Установено е, че двегодишният Т.Н. живее с родителите си в ромската махала „Герановица“ на с. Джурово, община Правец и е най-малкият от петте деца на семейството.

         Според разпитаните като свидетели присъстващи, бутилката от бира, дадена на детето от баба му, съдържала лимонада.  Въпросният видеозапис бил направен на 04.01.2020 г., когато жители на махалата били на годеж, продължил през целия ден.

         В отдел „Закрила на детето“ при ДСП гр. Правец са предприети мерки по Закона за закрила на детето – малолетният Т. е поставен под наблюдение в семейна среда. Досега в отдела не са постъпвали други сигнали, свързани с него.

         Разследването по случая продължава.