„Работно посещение на представители на прокуратурата в Нюрнберг – Фюрт“, Република Германия в Софийска окръжна прокуратура“

18 Ноември 2019 г.

Посещението е по линия на сключено споразумение за сътрудничество между Окръжна прокуратура София и прокуратурата на Нюрнберг – Фюрт.

     В периода от 11.11.2019г. до 15.11.2019г. делегация от прокуратурата на Нюрнберг – Фюрт, Република Германия, в състав д-р Кимел – ръководител на прокуратурата Нюрнберг – Фюрт, г-жа Траут – заместник ръководител на прокуратурата Нюрнберг – Фюрт и прокурор г-жа Бьомер бе на работно посещение в Окръжна прокуратура София.

       Посещението е по линия на сключено споразумение за сътрудничество между Окръжна прокуратура София и прокуратурата на Нюрнберг – Фюрт. По време на визитата се проведоха работни срещи с прокурори от СОП, представители на Специализираната прокуратура, Националния институт по правосъдие, отдел „Международен“ при ВКП, Районна прокуратура Пирдоп и Районен съд Пирдоп. Работните срещи бяха с насоченост обмен на информация и опит по водените наказателни дела и международно правно сътрудничество. Взаимодействие между прокуратурата и съда.