Окръжна прокуратура – София е внесла искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сръбския гражданин, обвинен в трафик на наркотици през границата на страната

11 Април 2019 г.

Днес, 11.04.2019 г., Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сръбския гражданин Д.Ч.

         Днес, 11.04.2019 г., Окръжна прокуратура – София е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сръбския гражданин Д.Ч. Той е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс.

         Около 21:35 ч. на 07.04.2019 г., на трасе „Входящи товарни МПС“, на Митнически пункт Калотина, Д.Ч., като помагач, умишлено улеснил пренасянето през границата на страната - от Сърбия в България, на високорисково наркотично вещество – канабис. Дрогата била разпределена в 1012 пакета.

         Другият участник в престъплението – П.Б., e избягал непосредствено след извършване на деянието. Понастоящем той е обявен за общодържавно издирване, като са предприети всички необходими действия с оглед установяването му.

         Разследването по делото продължава.