Задържан рецидивист, извършил поредна кражба

1 Март 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Пирдоп съдът  е определил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“  за обв. К. В. Г. от гр. София

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

01 март 2019 г.

Задържан рецидивист, извършил поредна кражба

     По искане на Районна прокуратура – Пирдоп съдът  е определил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“  за обв. К. В. Г. от гр. София.

        На 17.02.2019 г. било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1  т. 3, вр. с чл. 194  ал. 1 от НК.

       В хода на разследването в качеството на обвиняем е привлечен К.Г., за това че около 03.00 ч., на същата дата, в гр. Златица, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот /взломяване на прозорец от ПВЦ дограма/, е проникнал в къща, собственост на В. Д. Н. и отнел златна гривна-плетена с тегло около 50 грама, двадесет и четири каратово злато, три златни масивни дамски пръстена, часовник „TAG Heuer“, мъжки часовник „Радо“, дамски часовник „Джъст Кавали“ и други дамски накити.

       Обвиняемият Г. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода.

      На 21.02.2019 г. прокурор от РП - Пирдоп е внесъл в РС- Пирдоп искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обв. К. В. Г., което съдът е уважил.

      Разследването по делото продължава.