Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води досъдебно производство за незаконно държане на 1,5 тона спирт

5 Ноември 2018 г.

       На 31.10.2018 г., в рамките на проверка в склад в района на гр. Елин Пелин, инспекторите от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Столична откриват 105 десетлитрови бутилки, както и пластмасов резервоар от един тон, пълни с течност с мирис на алкохол.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ 

5 ноември 2018 г. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води досъдебно производство за незаконно държане на 1,5 тона спирт

 

      На 31.10.2018 г., в рамките на проверка в склад в района на гр. Елин Пелин, инспекторите от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Столична откриват 105 десетлитрови бутилки, както и пластмасов резервоар от един тон, пълни с течност с мирис на алкохол. Липсват документи относно въпросната стока, удостоверяващи начисляването, плащането или обезпечаването на акциза.

      В хода на разследването е установено, че въпросното вещество е спирт с алкохолно съдържание 96% vol и общо количество 1550 литра.

         Aкцизният продукт е задържан и е образувано досъдебно производство по описа на Митница Столична под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин.

      Към настоящия момент е установено, че имало сключен договор за наем за ползването на помещението между две юридически лица. Представител на дружеството наемодател е присъствал при претърсването на склада.

        Разследването продължава.