Трима обвиняеми за опит за кражба от цех за мляко в местността „Мансърово“ остават в ареста

13 Септември 2018 г.

 Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води разследване на опит за кражба от помещение на търговско дружество.

    Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води разследване на опит за кражба от помещение на търговско дружество. Досъдебното производство по случая е било образувано за това, че около полунощ на 07.09.2018 г., от цех за производство на мляко, намиращ се в местността ,,Мансърово“, в землището на гр. Елин Пелин, бил направен опит за незаконно отнемане на чужди вещи, собственост на управителя на фирмата. За целта извършителите на деянието, чрез разрушаване на прегради, здраво направени  за защита на имот, проникнали в производственото помещение. Намеренията им останали недовършени, поради намеса на служители на МВР.

Въз основа на доказателствата, събрани в хода на разследването, в качеството на обвиняеми по случая са били привлечени три лица - П. Ц., Д. Д. и Е. Д.

С постановление на наблюдаващия прокурор същите са били задържани първоначално за срок до 72 часа, като впоследствие по искане на РП – Елин Пелин съдът е определил спрямо тях мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по делото продължава.