Турски граждани с наложени наказания за незаконно превеждане на деца през границата на страната

3 Август 2017 г.

        На 18.07.2017 г., на ГКПП Калотина, турските граждани Айваз Б. и Айсел Б. направили опит незаконно да преведат през границата на страната - от Република България в Република Сърбия, две момичета – на тринадесет и седемнадесет години

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

3 август 2017 г.

Турски граждани с наложени наказания за незаконно превеждане на деца през границата на страната

        На 18.07.2017 г., на ГКПП Калотина, турските граждани Айваз Б. и Айсел Б. направили опит незаконно да преведат през границата на страната - от Република България в Република Сърбия, две момичета – на тринадесет и седемнадесет години. За целта те използвали лек автомобил марка „Мерцедес“ с френски регистрационни номера. Престъпното им деяние останало недовършено поради намеса на граничните власти.

        На следващия ден чуждите граждани са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 280, ал. 2, т. 1, т. 3, т. 4, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1, пр. 1 от НК.

     Два дни по-късно Районна прокуратура – Сливница е внесла делото в съда със споразумение, постигнато със защитата на обвиняемите, което е било одобрено. На подсъдимите Айваз Б. и Айсел Б. са били наложени наказания от по осем месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок.

        Страните са постигнали съгласие моторното превозно средство, с което е било извършено престъплението, да се отнеме в полза на държавата.