Наложено наказание „Пробация“ за закана срещу полицейски служител

16 Декември 2016 г.

Районна прокуратура – Елин Пелин сключи споразумение със защитата на подсъдимия Е. Г,

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

16 декември 2016 г.

Наложено наказание „Пробация“ за закана срещу полицейски служител

Районна прокуратура – Елин Пелин сключи споразумение със защитата на подсъдимия Е. Г, за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той се призна за виновен в това, че на 10.08.2016 г., около 11 ч. в гр. Самоков, в сградата на РУ-Самоков се е заканил спрямо длъжностно лице – разследващ полицай при ОД на МВР-София с месторабота РУ-Самоков. Агресивното поведение на мъжа било по повод изпълнение на служебните задължения на служителката на реда при повдигане и предявяване на обвинение по досъдебно производство и вземане на мярка за неотклонение спрямо него. Той отправил към нея закана с думите: „Ти сега ще видиш какво ще ти се случи! Сега ще те пребия”, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Съдът одобри сключеното споразумение и с протоколно определение на Г, е наложено наказание „Пробация“ за срок от осемнадесет месеца, задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Определението е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.