Под надзора на Окръжна прокуратура София се разследва „контрабанда“ на над 6 кг. кокаин с приблизителна стойност около 1 500 000 лева

22 Април 2024 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

   22 април 2024 г.

Под надзора на Окръжна прокуратура София се разследва „контрабанда“ на над 6 кг. кокаин с приблизителна стойност около 1 500 000 лева

 

Окръжна прокуратура – София наблюдава разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Установено е, че на 20.04.2024 г. на МП Калотина, трасе „Входящи товарни МПС“, се е явил турският гражданин Б. К., който управлявал товарна композиция с турски регистрационни номера и без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната от Р Сърбия в Р България високорисково наркотично вещество, а именно кокаин, с нето тегло от около 6,000 кг., разпределено в два броя пакети, укрити в специално изграден в полуремаркето тайник.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен турският гражданин Б. К., който е задържан за срок до 72 часа по НПК.

Предстои внасянето на искане в Окръжен съд София за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемото лице.

Приблизителната стойност на намереното наркотично вещество е около 1 500 000 лева.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – София.