Окръжна прокуратура София ръководи разследването за убийство на мъж в гр. Костинброд

16 Януари 2024 г.

16 януари 2024 г.

    Окръжна прокуратура София наблюдава досъдебно производство, образувано за умишлено убийство в гр. Костинброд.

   Понастоящем е установено, че починал е 49-годишният Е. К, който живеел на семейни начала със С.С. (на 56 години) и сина ѝ К.В. (на 27 години) в гр. Костинброд. Жената работела предимно в чужбина. В България често възниквали между нея и Е.К. скандали, когато С.С. била под влиянието на алкохол.

   На 12.01.2024 г. С.С. и К.В напуснали пределите на Република България и преминали държавната граница със Сърбия. Пред  компетентните сръбски власти К.В. посочил, че в нощта на 11.01.2024 г. срещу 12.01.2024 г. тримата се скарали и майка му нанесла побой над пострадалия Е.К.

   Властите на Сърбия уведомили българските си колеги, поради което същите  незабавно посетили адреса в гр. Костинброд. На място в жилището полицейските органи открили трупа на Е.К. Бил извършен оглед на местопроизшествието, при който са били констатирани множество следи от кръв в цялото помещение, по мебели и вещи.

   С.С. и К.В. са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за извършено умишлено убийство. Понастоящем те се намират в Сърбия, където са временно задържани за срок до 30 дни със съдебно решение.

  Окръжна прокуратура София изготви Молба за правна помощ чрез Върховна прокуратура на Република България до компетентните органи на Република Сърбия за извършване на действия по разследването по образуваното досъдебно производство. В молбата се съдържат искания, касаещи своевременно събиране на доказателства по делото.

   С.С. и К.В. са привлечени в качеството на обвиняеми лица по реда на задочното производство, съгласно НПК. Постановленията са предявени на назначените защитници.

   Окръжна прокуратура - София изготви искане за екстрадиция на обвиняемите, с оглед предаването им в Република България, където ще се проведе наказателното преследване спрямо тях.

Разследването продължава.