Районна прокуратура – Ботевград привлече към наказателна отговорност клиент на заведение за причиняване на телесна повреда

28 Април 2021 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

            Около 03,00 ч. през нощта на 18.04.2021 г., в заведение „Мечката“ в гр. Ботевград, станало словесно спречкване между двама клиенти. Единият от тях – С.В., нападнал опонента си. Свидетелят на конфликта – Х.Д., се намесил, като опитал да преустанови побоя, но му бил нанесен юмручен удар в лицето.

            Според заключението на направената експертна справка, пострадалият получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носните кости, зъбна коронка и избиване на зъби.

            С постановление на наблюдаващия прокурор извършителят на деянието – С.В., е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа. В хода на изясняване на инцидента е било установено, че това не е първата му проява. С.В. е известен сред местните жители като конфликтна личност. Срещу него има висящи дела, в т.ч. за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Понастоящем обвиняемият С.В. е с определена от съда мярка за неотклонение „домашен арест“.