Задържан е обвиняем за побой над малолетно дете в с. Вакарел в условията на домашно насилие

26 Януари 2024 г.

26 януари 2024 г.

 

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4 и т. 5а, вр.чл. 130, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Понастоящем е установено, че в периода от 22.01.2024 г. до 24.01.2024 г. в частен дом в с. Вакарел, община Ихтиман, бил нанесен побой на малолетно момче. На пострадалия били причинени кръвонасядания в областта на лицето.

Незабавно е задействан координационен механизъм за взаимодействие между институциите и организациите с участието на представители на прокуратурата, полицейския орган, кметството на селото, личния лекар на детето и социалните служби. Пострадалото момче е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция.

Извършителят на деянието – 33-годишният Д.Ц., е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Самоков той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.