По искане на Районна прокуратура – Костинброд обвиняем за шофиране след употреба на наркотици в гр. Сливница е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

20 Октомври 2023 г.

Днес, 20.10.2023 г., по искане на Районна прокуратура – Костинброд съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Б., привлечен в качеството на обвиняем по бързо производство за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 18.10.2023 г. 29-годишният Д.Б. управлявал лек автомобил, м. „Фолксваген“, в гр. Сливница. При извършена проверка по надлежния ред било установено, че водачът шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин и канабис.

От събраните в хода на разследването доказателства е налице обосновано предположение за виновността на Д.Б. в извършването на престъпното деяние. То е с висока степен на обществена опасност.

От справката за съдимост и видно, че обвиняемият е осъждан многократно.

За управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и глоба в размер от 500 до 1500 лева.