Районна прокуратура-Самоков наблюдава досъдебно производство за отправена закана с убийство и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

9 Август 2023 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

09 август 2023 г.

 Районна прокуратура-Самоков наблюдава досъдебно производство за отправена закана с убийство и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

    Районна прокуратура-Самоков наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления по чл.296, ал.1 от НК и по чл.144, ал.3 т.1 вр. ал.1 от НК.

   В качеството на обвиняемо лице е привлечен Ю.Ю. на 23 години от с. Габровица, обл. Пазарджик. Той е обвинен за това, че на 08.08.2023г. около 15,30 часа в гр. Костенец не е изпълнил заповед за защита на Районен съд-Ихтиман и съдебно решение, с които му е вменено задължение да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо С.С. от гр. Костенец и му е било забранено да я приближава за срок от 6 месеца,  за това, че я дърпал през прозореца на автомобила ѝ и е искал да ѝ вземе телефона, за да предотврати обаждане на тел. 112 и за това, че на 11.04.2023 г. около 21,30 часа в гр. Костенец той се е заканил спрямо нея, че ще запали къщата й и ще счупи колата ѝ, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у С. за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

   С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за изправянето му пред съда. Предстои Районен съд-Ихтиман да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно задържане под стража.

   Работата по случая продължава.