Районна прокуратура - Самоков наблюдава досъдебно производство за нанесена телесна повреда

10 Май 2023 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

10 май 2023 г.

Районна прокуратура - Самоков наблюдава досъдебно производство за нанесена телесна повреда

            Районна прокуратура – Самоков наблюдава досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК за нанесена средна телесна повреда на 27-годишния К.А.

С постановление на прокурор в качеството на обвиняем е привлечен И.С. (на 46 години) от гр. Самоков, неосъждан.

Установено е, че в ранните часове на 06.05.2023 г. в махала „Турските гробища“ в гр. Самоков възникнало словесно спречкване между две компании, които се познавали. Причината за него била престой на лек автомобил, който затруднявал преминаването на други превозни средства на пътя.

На подадения звуков сигнал от водача на преминаващата кола пътниците от спрелия автомобил не реагирали. Това станало повод возещите се да излязат и с викове да се запътят към тях. Сред тях бил и обвиняемия И.С., който държейки в ръцете си предмет, наподобяващ брадва, нанесъл един удар в областта на корема на К.А.

Пострадалият незабавно бил откаран в МБАЛ Самоков. След проведена оперативна интервенция мъжът е приведен в стабилно общо състояние, без опасност за живота.

Предстои назначаване и изготвяне на експертизи, които ще уточнят вида и характера на нанесеното телесно повреждане, както и средството, с което същата е причинена.

Работата по случая продължава и с разпити на свидетели.