Районна прокуратура – Костинброд ръководи разследване на пътен инцидент на КПП Калотина с тежко пострадал служител на гранично полицейско управление

11 Април 2023 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 11 април 2023 г.

Районна прокуратура – Костинброд ръководи разследване на пътен инцидент на КПП Калотина с тежко пострадал служител на гранично полицейско управление

     Районна прокуратура – Костинброд ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

    Около 23 ч. на 10.04.2023 г. на КПП Калотина – на изход от Рeпублика България, пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. След извършена проверка превозното средство, управлявано от гражданин на Турция, се отправило към границата с Република Сърбия. Непосредствено след това настъпил удар между товарния автомобил и пешеходец – служител на Гранично полицейско управление.

   След инцидента водачът на МПС продължил движението и достигнал до КПП – вход в Република Сърбия. Там паркирал управлявания от него автомобил встрани от пропусквателните пунктове и се преместил в кабината на друго превозно средство с турска регистрация.

   По сигнал на служителите на ГПУ Калотина водачът е бил е установен от сръбските контролни органи и предаден на българските власти.

   Пострадалата е получила множество наранявания в областта на главата. Била е транспортирана в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в столицата в тежко състояние.

   По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопроизшествието. Снемат се обяснения от водача на товарния автомобил, който е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Провеждат се разпити на свидетели пред съдия. Предстои назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи.