Две години затвор за шофиране след употреба на наркотици в гр. Пирдоп и държане на дрога с цел разпространение

24 Юни 2022 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

24 юни 2022 г.

 Две години затвор за шофиране след употреба на наркотици в гр. Пирдоп и държане на дрога с цел разпространение

                  

    С наложено наказание приключи делото на Окръжна прокуратура - София срещу С.Н., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 343 б, ал. 4, вр. ал. 3, пр. 1, вр. чл. 28, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, вр.                      чл. 26, ал. 1 от НК.

     На 01.02.2022 г. обвиняемият управлявал лек автомобил по ул. „Панагюрско шосе“ в гр. Пирдоп след употреба на наркотични вещества - кокаин и негови метаболити.

     Това деяние е било извършено от него повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление през 2021 г.

     В хода на проверката в превозното му средство са били открити различни видове дрога, държани от него с цел разпространение. В отделни обекти са били разпределени – коноп, с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, амфетамин и кокаин.

     Около 300 грама амфетамин, държани от С.Н. за пласиране, са били установени в прилежащо мазе към апартамент в гр. Златица.

     Общата стойност на наркотичните вещества възлиза на 9 081,60 лева.

    Обвиняемият се е признал за виновен за извършените от него деяния. Между защитата му и Окръжна прокуратура – София е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е общо наказание от 2 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 5 500 лева. Приведено в изпълнение и наказанието по предходното дело срещу него.

    На С.Н. е определен първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наложеното му наказание.

   Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.