Обвиняем за отвличане и грабеж в гр. Пирдоп е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

17 Юни 2022 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

17 юни 2022 г.

Обвиняем за отвличане и грабеж в гр. Пирдоп е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

            Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 142а, ал. 1 и по чл. 198, ал. 1, пр. 1 от НК.

            В хода на разследването са събрани доказателства за съпричастността на Т.П.  (на 31 години) към деянията.

           Около 5 ч. на 12.06.2022 г., на ул. „Сергей Румянцев“ в гр. Пирдоп, Т.П. нанесъл побой на 17-годишния М.И. с множество удари в главата. Вдигнал го и без негово съгласие качил пострадалия в багажник на лек автомобил. Първоначално го откарал в района на ЖП гара в града, където отново му нанесъл удари. След това отпътувал до паркинг зад блоковете на ул. „Панагюрско шосе“.

           С действията си Т.П. противозаконно лишил от свобода М. И., като го затворил в багажника на автомобила. Пострадалият бил освободен вследствие намеса на собственика на автомобила.

              Извършителят на престъпното деяние чрез употреба на сила отнел у М.И. мобилен телефон и парична сума в размер на 395 лева, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

             С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – София Т.П. е бил привлечен в качеството на обвиняем за отвличане и грабеж. По искане на прокуратурата понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

              Разследването продължава.