Единият от обвиняемите за нападение над лекар и хулиганство в гр. Самоков остава в ареста. Неговият съучастник е с мярка за неотклонение „домашен арест“

7 Юни 2022 г.

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СОФИЙСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

 ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

7 юни 2022 г.

Единият от обвиняемите за нападение над лекар и хулиганство в гр. Самоков остава в ареста. Неговият съучастник е с мярка за неотклонение „домашен арест“

             Днес, 07.06.2022 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура – Самоков за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.П. Заедно с другия обвиняем по делото - Я.П., той е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист по време на службата му и за хулиганство.

На 04.06.2022 г. обвиняемите И.П. и Я.П. нападнали лекар в зала на Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Самоков при изпълнение на службата му.

По случая е било образувано досъдебно производство, а лицата задържани.

В съдебно заседание съдът прие доводите на прокурора от Районна прокуратура – Самоков за наличие на обосновано предположение за съпричастността на обвиняемите лица към извършените деяния. По отношение на И.П. е налице опасността той да извърши престъпление или да се укрие, поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Неговият съучастник Я.П. е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Определенията на съда за мерките за неотклонение спрямо обвиняемите И.П. и Я.П. могат да бъдат обжалвани и протестирани в законоустановения срок пред Софийски окръжен съд.