Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се води разследване за смъртта на мъж в с. Петърч

25 Април 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК - причиняване на смърт.

         Към настоящия момент е установено, че вчера, 24.04.2022 г., полицейски служители получили информация за нападната жена. Пострадалата съобщила, че в жилище в гр. Костинброд между нея и бащата на детето й възникнал конфликт, при който мъжът й нанесъл побой и отправил закана с убийство.

         Жената е била транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ и след преглед е била освободена без опасност за живота.

         В хода на изясняване на инцидента са били предприети действия по установяване на извършителя на престъпното деяние.

         Дежурен полицейски патрул е пристигнал в с. Петърч, община Костинброд, за оглед на имот, обитаван от 34-годишния С.К. При наближаване на къщата се е чул изстрел.

         При операция, проведена от специализирани полицейски екипи, мъжът е бил открит без признаци на живот. По първоначални данни огнестрелната рана по него е причинена в резултат на самопрострелване с незаконно притежаван пистолет.

         За изясняване причината на смъртта му предстои да бъдат назначени експертизи - съдебномедицинска и балистична.

         Междувременно в Районна прокуратура - Костинброд се води разследване за извършени престъпления - отправяне на закана с убийство и причиняване на телесна повреда.