Водач на товарен автомобил, предизвикал тежка автокатастрофа с трима загинали в района на гр. Драгоман, е привлечен към наказателна отговорност и задържан

16 Август 2021 г.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 13.08.2021 г. вечерта македонският гражданин Г.Р. паркирал управлявания от него товарен автомобил с ремарке в аварийната лента на скоростния път в района на гр. Драгоман.

С действията си водачът нарушил правилата за движение по пътищата, забраняващи спирането на превозните средства за престой извън специално обозначените за това места. Той създал опасност, довела до пътнотранспортно произшествие, при което сутринта на 14.08.2021 г. лек автомобил се врязал в паркирания от него ТИР. На място загинали трима - С.Б. (на 6 месеца), Е.С. (на 20 години), Е.Б. (на 50 години). Двама пътници от катастрофиралата кола - К.Б. (на 20 години) и К.М. (на 33 години), са с телесни повреди и са настанени по спешност в болница с опасност за живота.

С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Р. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Действията по разследването на тежкото престъпление продължават със събиране на доказателства – разпити на свидетели, назначени експертизи.