Окръжният прокурор на София се срещна с роднините на убитото в с. Ковачевци момиче

8 Юни 2021 г.

 

Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с роднините на убитото 7-годишно момиче от с. Ковачевци. Те изказаха съболезнования на семейството за тежката загуба на детето.

            Бащата на момичето Янко Стоилов и чичото на детето Бисер Михайлов бяха информирани за предприетите неотложни действия по разследването на тежкото престъпление. Наблюдаващият прокурор уточни, че понастоящем обвиняемият М.Б. е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления – за причиняване на смърт по особено мъчителен начин за убитата и за опит за изнасилването й. Извършителят е задържан за срок до 72 часа, като предстои Окръжна прокуратура – София да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжният прокурор увери близките на жертвата, че разследването по образуваното досъдебно производство ще бъде проведено бързо, обективно, всестранно и пълно. Тя им обясни, че наказанието за извършителя на тежкото престъпление се определя от съда в рамките на предвиденото от законодателя.