На 13 януари 2021 г. под ръководството и надзора на Районна прокуратура Костинброд е образувано досъдебно производство за престъпление против обществения ред.

15 Януари 2021 г.

На 13 януари 2021 г. под ръководството и надзора на Районна прокуратура Костинброд е образувано досъдебно производство за престъпление против обществения ред.

В срок от 24 часа, след образуване на досъдебното производство, са събрани достатъчно доказателства за виновността на Л.З., за това, че на 13.01.2021 г. около 15.40 ч. в землището на гр. Костинброд, при управление на моторно превозно средство е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предприел рисково управление на управляваното от него МПС,карайки с висока скорост той се опитал да изблъска от пътя служебен автомобил на Държавно горско стопанство Сливница, управляван от горски стражар, за което на Л.З. е предявено обвинение за престъпление по чл.325 ал.3, вр.ал.1 от НК.

Спрямо същото лице, както и срещу лицата Б.З. и И.З. са повдигнати обвинения и за извършени непристойни действия на 13.01.2021 г. около 17.30ч. в гр. Костинброд, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието им е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителни цинизъм и дързост – престъпление по чл.325 ал.2, вр.ал.1 от НК.

С постановление от 14.01.2021 г. е повдигнато обвинение на И.З. за това, че на 13.01.2021 г. около 15.40 ч. на черен път в землището на гр. Костинброд, се заканил на длъжностни лица – горски служители при ДГС Сливница по повод изпълнение на служебните им задължения – престъпление по чл.144, ал.2 от НК.

След анализ на всички доказателства по делото, прокурор в Районна прокуратура Костинброд е приел, че са налице всички изискуеми предпоставки на чл.63, ал.1 от НПК, поради което е внесено искане в Районен съд Костинброд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Разследването продължава и се извършва от разследващ полицай при Районно управление Костинброд.