Продължава разследването на убийството в гр. Костенец

8 Септември 2017 г.

Под надзора на прокурор при Софийска  окръжна прокуратура продължава разследването по образуваното на 07.09.2017 г. досъдебно производство за убийството на  Д.И.Т /на  67 години/ в гр. Костенец

Продължава разследването на убийството в гр. Костенец

         Под надзора на прокурор при Софийска  окръжна прокуратура продължава разследването по образуваното на 07.09.2017 г. досъдебно производство за убийството на  Д.И.Т /на  67 години/ в гр. Костенец -  престъпление по чл.115 от НК.

         Извършителят на престъплението е установен. Това е  П.А.М. на 63 години. За извършване на инкриминираното деяние са използвани два газови пистолета, преработени в бойни. По време на претърсване в дома на извършителя  е намерено и  голямо количество боеприпаси. Вследствие на стрелбата  е пострадал и случаен минувач- Б.И.С. на 25 години, който  е прострелян в крака.

         Днес, на 08.09.2017 г., предстои привличане в качеството на обвиняем на П.А.М. за извършените от него  престъпления по чл.115 от НК и по чл.339 от НК. С постановление на прокурор от СОП, същият ще бъде задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане в Софийски окръжен съд, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемият П.А.М.