Окръжна прокуратура – София внесе в съда искане за задържане за сирийски гражданин, издирван в Германия

24 Март 2017 г.

Окръжна прокуратура - София образува производство по повод постъпило писмо от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” на МВР, касаещо Б. С. М - сирийски гражданин с разрешително за постоянно пребиваване, издадено от Унгария

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

24 март 2017 г.

Окръжна прокуратура – София внесе в съда искане за задържане за сирийски гражданин, издирван в Германия

             Окръжна прокуратура - София образува производство по повод постъпило писмо от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” на МВР, касаещо Б. С. М - сирийски гражданин с разрешително за постоянно пребиваване, издадено от Унгария.

          На 21.03.2017 г. в 22.30 ч. на ГПУ Калотина бил задържан Б. С. М, обявен за международно издирване от немските власти. Европейската заповед за арест била издадена от прокуратурата в гр. Нюрнберг, Германия, във връзка с извършена измама и подправка на документи.

              С постановление на прокурор от ОП-София чуждият гражданин е задържан за срок от 72 часа и понастоящем се намира в Следствения арест на в гр.София. Спрямо него е внесено искане за вземане на постоянна марка за неотклонение „Задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано от съда.