Окръжният прокурор - ръководител на Софийската окръжна прокуратура, проведе изнесени приеми в районните прокуратури

8 Декември 2016 г.

В периода 28.11. – 05.12.2016 г. окръжният прокурор – ръководител на Софийската окръжна прокуратура Н. Н.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

8 декември 2016 г.

Окръжният прокурор - ръководител на Софийската окръжна прокуратура, проведе изнесени приеми в районните прокуратури

В периода 28.11. – 05.12.2016 г. окръжният прокурор – ръководител на Софийската окръжна прокуратура Н. Н., посети деветте районни прокуратури, в района на действие на ОП.

В градовете Самоков и Сливница прокурор Н. проведе срещи с граждани, на които били отправени оплаквания за спиране на конкретни наказателни производства, след което разпореди проверка на случаите.

Приемите на граждани се осъществяват във връзка с утвърдените на 14.11.2016 г. от Главния прокурор нови правила. С тях се цели подобряване на действащата организация и осигуряване на непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения, които са от компетентността на прокуратурата.

Нововъведение в утвърдените правила е административните ръководители на окръжните прокуратури да приемат граждани веднъж на два месеца в изнесени приемни по седалището на всяка от районните прокуратури от техния район на действие.

Следващите приемни дни на прокурор Н. ще се проведат в периода 17.02. – 24.02.2017 г.

Пълна информация за организацията на работа по приема на граждани (вкл. графици за прием по места) е публикувана на интернет страницата на прокуратурата – www.prb.bg, в раздел „Прием на граждани“.