Незаконно подпомагане на мигранти приключи с наложено наказание и отнет автомобил

1 Декември 2016 г.

Наказание от шест месеца „Лишаване от свобода” с изпитателен срок от три години получи Р.Ц. от гр. Драгоман за извършено от него престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

1 декември 2016 г.

Незаконно подпомагане на мигранти приключи с наложено наказание и отнет автомобил

 

          Наказание от шест месеца „Лишаване от свобода” с изпитателен срок от три години получи Р.Ц. от гр. Драгоман за извършено от него престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс.

         Той се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Сливница за това, че на 10.04.2016 г., около 19.10 ч., на входа на с. Беренде, общ. Драгоман, с цел да набави за себе си парична сума в размер на петстотин лева, противозаконно подпомогнал петнадесет чуждестранни граждани да преминават в страната. Мигрантите - граждани на трети държави, се намирали на територията на България в нарушение на условията за престой и пребиваване. Петима от тях са били деца, ненавършили шестнадесетгодишна възраст.

         В съдебно заседание е постигнато споразумение, което съдът одобри. Лек автомобил „Фиат“, използван от подсъдимия за реализиране на престъпното му деяние, е отнет в полза на държавата.