Наложени наказания за незаконно подпомагане и преминаване през границата на България по дела, водени от РП Костинброд

18 Ноември 2016 г.

По десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок получиха И. И., В. Т. и Е. Т. след сключени споразумения с Районна прокуратура – Костинброд по бързи производства за извършени от тях престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1-во, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1, пр. 1- во, хип. II –ро от НК.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

 

18 ноември 2016 г.

 

Наложени наказания за незаконно подпомагане и преминаване през границата на България по дела, водени от РП Костинброд

 

 

            По десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок получиха И. И., В. Т. и Е. Т. след сключени споразумения с Районна прокуратура – Костинброд по бързи производства за извършени от тях престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1-во, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1, пр. 1- во,  хип. II –ро от НК.

             Те се признаха за виновни в това, че около 20 ч. на 13.10.2016 г. с цел да набавят за себе си имотна облага – по 250 лева за всеки, чрез използване на леки автомобили марки „Фолксваген” и „Рено” подпомогнали афганистански граждани да преминават в страната в нарушение на закона. Деянията са извършени по отношение на повече от едно лице, сред които имало и деца, ненавършили  16-годишна възраст.

             Моторните превозни средства са отнети в полза на държавата.