Работно посещение на представители на прокуратурата в Нюрнберг-Фюрт, Република Германия в Софийска окръжна прокуратура

5 Юли 2012 г.

В периода от 25.06.2012 г. до 29.06.2012 г. делегация от прокуратурата на Нюрнберг-Фюрт, Република Германия, в състав г-н Лубиц – ръководител на прокуратурата и прокурорите г-жа Габриелс и г-н Грюндлер, бе на работно посещение в Окръжна прокуратура София.

В периода от 25.06.2012 г. до 29.06.2012 г. делегация от прокуратурата на Нюрнберг-Фюрт, Република Германия, в състав г-н Лубиц – ръководител на прокуратурата Нюрнберг-Фюрт и прокурорите г-жа Габриелс и г-н Грюндлер бе на работно посещение в Окръжна прокуратура – София.

Посещението е по линия на сключено споразумение за сътрудничество между Окръжна прокуратура – София и Прокуратурата на Нюрнберг-Фюрт. По време на визитата се проведоха работни срещи с представители на Областна дирекция на МВР – София, Софийски окръжен съд, Районна прокуратура – Ботевград и Районен съд – Ботевград. Работните срещи бяха с насоченост обмен на информация и опит по водените наказателни производства, както и взаимодействието между полицейските органи, прокуратурата и съда.

Говорителят на Софийска окръжна прокуратура запозна колегите от Прокуратурата в Нюрнберг-Фюрт с начина на комуникация с медиите и организацията по осъществяване на връзките с обществеността.