Осъдителна присъда за държане на наркотици постигна Районна прокуратура - Сливница

4 Май 2016 г.

Районна прокуратура – Сливница постигна осъдителна присъда срещу И. Н. (на 27 години) за незаконно държане на високорискови наркотични вещества

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

4 май 2016 г.

 

Осъдителна присъда за държане на наркотици постигна Районна прокуратура - Сливница

 

Районна прокуратура – Сливница постигна осъдителна присъда срещу И. Н. (на 27 години) за незаконно държане на високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.З, пр.2, т.1 от Наказателния кодекс.

На 12.11.2015г., при претърсване на помещения на втория етаж от двуетажна жилищна сграда, находяща се в гр.Сливница, област София, от органите на реда били открити пет пакета с растения от вида на конопа, държани от обвиняемия Н. При направения полеви наркотест веществото реагирало положително на коноп. Общото нетно тегло на намерения в жилището наркотик, с различно съдържание на активно действащ компонент, е 215.16 гр. на стойност 1 290.96 лв.

В резултат на одобреното от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на обвиняемия, на същия определено наказание осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лв.

Определението на съда е окончателно и има последниците на влязла в сила присъда.