Прессъобщени 06.12.2016 г.

6 Декември 2016 г.

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Ангел З. е за това, че на 27.01.2016 г. в гр. Русе, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, нарушил правила за движение по пътищата, като при движение назад, не се  убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението и не осигурил лице, което да му сигнализира за опасности, в резултат на което по непредпазливост причинил смърт на пешеходеца Георги К.  - престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. ал, 342, ал. 1 от НК.

         Обвиняемият работел като „продавач разносна търговия“ в „Грестокомерс“ ЕООД. За да  снабдява със стоки търговските обекти, му бил предоставен служебен товарен автомобил. На 27.01.2016 г., доставил стока в магазин, намиращ се в „Покрит пазар“ до Товарна гара в гр. Русе. След като приключил доставката, той се качил в служебния автомобил, като потеглил на заден ход към следващия близък магазин „Сити Ком“. При това движение блъснал пешеходецът Георги К., който вървял по улицата  в същата посока, в която се движел и товарният автомобил. В резултат на удара мъжът паднал на земята и тялото му се озовало под автомобила. Пострадалият бил откаран в МБАЛ – Русе, където починал.

          Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.